Przepis na ulubione ciasteczka Swamiego:
250 g przesianej mąki
175 g masła w temperaturze pokojowej
dżem truskawkowy
125 g cukru pudru
3 krople czerwonego barwnika do jedzenia
(tyle by zabarwić cukier puder na różowo)
3-4 łyżeczki ciepłej wody
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Ugniataj masło z mąką. Powinno powstać delikatne ciasto. Ułóż ciasto na powierzchni lekko obsypanej mąką, tak, by miało około centymetra grubości, a następnie wytnij małe kółeczka. Ułóż je na blasze do pieczenia i piecz około 10-15 minut. Powinny mieć lekko beżowy kolor. Nie można ich piec zbyt długo, gdyż inaczej będą zbyt twarde. Gdy już wystygną, połowę z nich posmaruj dżemem truskawkowym, a następnie przykryj je pozostałymi. Aby otrzymać polewę zmieszaj cukier puder, czerwony barwnik i wodę, a następnie pokryj nią ciasteczka i odłóż by wystygły.
piątek, 16 października 2009
Przepis na ulubione ciasteczka Swamiego
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
0 komentarze :
Prześlij komentarz